Cтворення дитячих кімнат: досвід українських компаній | CSR Ukraine

Як створення дитячих кімнат в компаніях підвищує ефективність праці та лояльність співробітників до керівництва?

Діти – це відповідальність не тільки батьків, але й суспільства в цілому. Тому необхідно допомагати батькам виховувати дитину, зокрема, ініціювати створення необхідних для цього friendly-умов в різних організаціях, в тому числі державних організаціях, університетах та компаніях.

За даними МОП, понад 70% загального часу жінки витрачають на догляд за дитиною (оплачуваний і неоплачуваний), а також виконують понад 75% неоплачуваної роботи з догляду. Через повномасштабну війну ця статистика посилилася, оскільки додались непрацюючі дитячі садочки через відсутність вихователів та бомбосховищ. Саме тому відповідальні українські компанії почали впроваджувати корпоративні практики догляду за дітьми, в тому числі створювати дитячі кімнати та садочки. Досвідом впровадження змін задля покращення умов роботи для батьків представники українських компаній поділились на КСВ-сніданку «Догляд за дітьми: практика на робочому місці», організованому Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Міжнародної організації праці в Україні.

Астарта
Дитячий клуб «Астарти» був відкритий ще під час першого карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією Covid-19. Працівники компанії організували на базі головного офісу зону для дітей з вихователями, які мали педагогічну освіту. Таким чином, діти були зайняті чимось цікавим (образотворчим мистецтвом, рукоділлям тощо), а у батьків була можливість працювати. Потім дитячий клуб був трансформований в дитячий садочок на базі спортклуба Подільський. Дітки там з 8:30 до 21:00. В обід же матусі та татусі можуть спільно з дитиною пообідати та, звісно ж, поспілкуватися з дитиною. У рамках діяльності дитячого садочку проводяться різні заходи для зміцнення взаємодії дітей та батьків.

Крім того, компанія виокремила напрямок по роботі з працівниками та їхніми дітьми. Зокрема, це проєкт ІТ-освіта в громадах для дітей, в рамках якого дітей навчають програмуванню, та проєкт «Моє майбутнє в агро». Також існує корпоративний оздоровчий проєкт «Здорові-Незламні», у рамках якого було проведено медичний огляд співробітників та мешканців громад та вжито необхідні превентивні дії для профілактик.

Компанія «Нафтогаз України»
Аерохокей, настільний теніс, спортивна зала для руханок і всі умови, що створені для розвитку дітей… Саме такі умови створені в дитячій кімнаті, розташованій на базі офісу. Кімната має безпечні зони для перебування дітей співробітників. У дитячу кімнату приходять діти різних вікових груп — від 5 до 16 років, а під час минулорічного блекауту приходили навіть діти-студенти, щоб мати доступ до онлайн-занять.

У компанії для дітей створена окрема вбиральня, розроблене окреме дитяче меню з урахуванням побажань дитини, під час повітряної тривоги діти перебувають в укритті, у разі поганого самопочуття — дитину огляне лікар. Представники компанії впевнені, що створення дитячої кімнати вплинуло на підвищення лояльності працівників до керівництва.

Всі процеси організації простору контролюються департаментом праці. Зокрема, з дітьми постійно знаходиться вихователька з педагогічною освітою, яка також закінчила курси з надання першої домедичної допомоги.

МХП
Дитячий центр у МХП став надійним і безпечним місцем для дітей, а також місцем спокою для батьків, оскільки вони впевнені: їхні діти у надійних руках, займаються чимось цікавим і у разі повітряної тривоги діти будуть евакуйовані у безпечне місце, в якому можуть зустрітись з батькам. У колі рідних і друзів тут святкують і дитячі дні народження, що сприяє зміцненню родинних звʼязків і психологічної стабільності на роботі. Одним з методів виховання є активне залучення батьків до виховного процесу як волонтерів разом з вихователями дитячого центру.

Простір для дошкільнят і для дистанційного навчання школярів, залучення корпоративних психологів у виховний процес, окрема зона в їдальні (там навіть проводять різні майстер-класи на кшталт виготовлення піци), спортзал з тренером — все це компанія робить задля розвитку дітей. Відвідування дитячого центру є безкоштовним для дітей співробітників МХП, але компанія цінує саме усвідомлене волонтерство батьків з активним їх залученням у виховний процес. Діти керівництва також відвідують дитячий садочок.

Sensе Bank
Команда банку зосередилась на створенні комфортного робочого середовища, а під час блекаутів зʼявилось ще завдання підтримати співробітників у питанні організації вільного часу їхніх дітей з дотриманням всіх необхідних умов безпеки. Так, в бізнес-центрах Києва та в Чернігові зʼявилось по одній дитячій кімнаті зі швидким доступом до укриття. З 9-ї до 18-ї години батьки мають можливість відвести свою дитину до дитячої кімнати з ігровою кімнатою, що має декілька зон, бібліотекою, спальними місцями, кухнею, а також онлайн-камерами. Батьки мають безперервний доступ до спостереження за розвитком дітей: вони можуть дивитись, чим займаються діти у режимі реального часу, або ж залишитись працювати у кімнаті разом з дітьми. Враховуючи діяльність компанії, окрема увага приділяється фінансовій грамотності дітей та благодійницькій діяльності.

Про ініціативи КСВ-сніданків
КСВ-сніданки — ініціатива Центру «Розвиток КСВ», під час якої відбуваються зустрічі задля обговорення важливих питань соціальної відповідальності та обміну досвідом. Керівниця Центру Марина Саприкіна є модераторкою заходів, яка обʼєднує компанії України на таких сніданках, створюючи умови обміну професійним досвідом, можливості для знайомства з колегами з інших компаній та розвитку нових ініціативи для колаборацій в питаннях успішної реалізації КСВ в Україні. За 2023 рік було проведено 7 КСВ-сніданків.

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top