Центр «Розвиток КСВ» та МХП запускають освітній проєкт про Цілі сталого розвитку

Центр «Розвиток КСВ» та компанія МХП запрошують школи трьох населених пунктів – Канева (Черкаська обл.), Миронівки (Київська обл.) та Ладижина (Вінницька обл.) – до реєстрації на участь в освітньому проєкті «Школа сталого розвитку МХП». Мета — інтеграція Цілей сталого розвитку ООН у процес навчання. Одним із завданням проєкту є формування сталого мислення та свідомого ставлення до навколишнього середовища серед учнів та учениць 5-х класів. 

17 Цілей сталого розвитку (ЦСР) мають показники для подолання бідності, нерівності та кліматичних змін. В Україні затверджено національні показники та закріплена інтеграція ЦСР у розробку всіх програмних документів. Ми розпочали зі шкільної освіти, тому Центр «Розвиток КСВ» та МХП запроваджують пілотний проєкт у трьох школах. Маю надію, що через рік практика буде розповсюджена на всі школи країни”, зазначає Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ».

Проєкт передбачає різноманітні активності для шкіл та вчительської спільноти, учнів/учениць 5-х класів та їх батьків впродовж 6 місяців, присвячених Цілям сталого розвитку. Передбачається проведення челенджів, вебінарів та лекцій запрошеними експертами та представниками МХП з наступних тем: дизайн-мислення, здорове харчування, збереження води, правила дорожнього руху та безпеки в Інтернеті, фінансова грамотність та турбота про довкілля.

За результатами навчання будуть вручені заохочувальні призи. Кращий досвід у межах проєкту буде переведено в онлайн-курс для вчительської спільноти шкіл «Цілі сталого розвитку: як інтегрувати в навчання».

Для участі у проєкті загальноосвітні навчальні заклади трьох населених пунктів мають зареєструватися за посиланням до 24 листопада 2020 року. На основі заповнених реєстрацій Організаторами буде проведено відбір трьох шкіл, результати якого буде оголошено 25 листопада. Основними критеріями для відбору шкіл є мотивація школи, команда проєкту та подальші плани.

Початок проєкту 30 листопада. Участь у проєкті безкоштовна.

Контакти: Центр «Розвиток КСВ», (044) 292 02 48

Положення про проєкт

***

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top