КСВ-школа: менеджерок з корпоративної соціальної відповідальності побільшало

12 травня – CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» провела публічний захист робіт учасниць восьмої  КСВ Школи. Учасниці представили результати двомісячного дослідження КСВ-практик у IT, логістиці, рітейлі, фармацевтиці, соціальних медіа та секторі FMCG. Проаналізовані проекти стануть у нагоді для втілення кращих КСВ-практик в їх організаціях та компаніях.

КСВ-школа спрямована на підвищення обізнаності про корпоративну соціальну відповідальність, популяризацію та просування КСВ. Традиційно навчання відбувається у два етапи. Під час першого – учасники/ці отримують унікальні теоретичні знання та навички із розробки та реалізації програм КСВ. Другий етап навчання – дослідження певного сектору за допомогою менторів та розробка власних рекомендацій щодо впровадження кращих соціальних та екологічних практик в Україні. Результатом є публічний захист проєктів на КСВ-школі. 

Автором і спікеркою Школи виступає МАРИНА САПРИКІНА – керівниця Центру “Розвиток КСВ”, яка має 10 років досвіду просування КСВ в Україні, завершила Університет Шеффілда, Великобританія (Executive MBA in Marketing), а також програми зі сталого розвитку Шведського інституту менеджменту (SIMP) та лідерства зі сталого розвитку Великобританії.

“За останні роки КСВ стало наріжним каменем розвитку компаній. Під час карантину фокус КСВ-проєктів почав змінюватись і соціальна відповідальність стала ще більш актуальною для компаній. На КСВ-школі можна якісно порівняти досвід українських та світових компаній, особливості стейкхолдерів, суттєві питання та, найважливіше, надати рекомендації українським компаніям по впровадженню КСВ у різних сферах”, – зазначила керівниця Центру «Розвиток КСВ» та спікерка КСВ-школи, МАРИНА САПРИКІНА.       

Учасниці КСВ-школи презентували роботи за такими темами: зайнятість та працевлаштування молоді у FMCG-компаніях, КСВ у рітейлі, зокрема екологічний аспект, КСВ у фармацевтиці, IT, логістиці та комунікація КСВ-звітів у соціальних медіа.

“Я вирішила дослідити КСВ-практики у незвичному для себе фармацевтичному секторі і обрала найкраші компанії сектору в Україні та світі. Скажу відверто, було нелегко провести справді якісний аналіз і дати рекомендації цьому сектору. Та фінальний результат показав, що мої зусилля були високо оцінені”, – ділиться враженнями учасниця КСВ-школи та представниця компанії EBA, Валерія Кудлатова.

Оцінювали презентації журі – члени Центру “Розвиток КСВ” Аліна Марценюк (1+1 медіа) та Олена Басько (Карлсберг Україна). Усі учасниці отримали рекомендації від журі та менторки КСВ-школи Марини Саприкіної.

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся до авторки КСВ-школи та керівниці Центру “Розвиток КСВ”, Марини Саприкіної: ms@csr-ukraine.org 

________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» експертна організація в Україні, что об’єднує понад 40 великих компаний, спільно з Якими Вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує Власні соціальні проекти, надає консультації, проводити семінари та тренінги з КСВ вопросам та звітів як для приватних компаний, так и для державних ОРГАНІВ власти. Є національнім партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) и Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

КСВ-школа це курс навчання, націлений на отримання корисних знань із розробки та реалізації соціальних проектів бізнесу, за допомогою унікального формату – роботи над реальними кейсами компаній за підтримки менторів після отримання базових знань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top