Sustainable Friday: як компанії налагоджують взаємодію між співробітниками

CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” продовжує щотижневий онлайн-формат зустрічей з Членами Центру – «Sustainable Friday».  Відбулось ще 2 онлайн-зустрічі за участю представниць компаній «ПУМБ», «lifecell», «Carlsberg Ukraine», «SoftServe», «Syngenta», «Infopulse», «Aртеріум», «Deloitte», «1+1 медіа».

У рамках «Sustainable Friday» компанії обговорили безпеку співробітників в умовах карантину, поділилися вдалими кейсами допомоги громаді та своїми методами ефективної комунікації з командою.

«Щотижневі онлайн-зустрічами «Sustainable Friday» – це чудова нагода підтримати зв’язок із нашими Членами та повідомити про ініціативи Центру “Розвиток КСВ”. Зокрема, про дослідження для бізнесу з Корпоративної відповідальності,  за допомогою якого компанії можуть розповісти про свої дії в умовах кризи», – зазначає керівниця Центру «Розвиток КСВ» МАРИНА САПРИКІНА.

Компанії поділились своїм досвідом онлайн-режиму та розповіли про взаємодію між співробітниками, партнерами та громадою.

«ПУМБ» перевели чимало процесів у онлайн-режим, зокрема можна купити валюту онлайн. Також допомагають закупити обладнання для медичних закладів у Західному та Східному регіонах. Всі співробітники долучаються до збору коштів для лікарень, шукають через МОЗ заклади, що потребують допомоги.

«Carlsberg Ukraine» автоматизували виробництво, з Благодійним фондом «Крона» та Let’s Help закупили 8 тисяч захисних костюмів, частину передали вже. Доставляють також концентратори та ШВЛ. Планують «Щедрий вівторок» – бізнес надасть боно консультації безкоштовні консультації ГО.

«SoftServe» компенсовує співробітникам медичне страхування та лікування, вже розробляють план виходу з карантину. Компанія підтримує командний дух за life-конференцій.

«lifecell» закупили 2 апарати ШВЛ  та передали Білоцерківській лікарні, на початку травня – передадуть в Уманську. Також забезпечили 13 тисяч гігабайт Інтернету та дзвінки медичним працівникам. 8 мільйонів повідомлень: «Як вберегтись від COVID-19» відправлено користувачам мережі «lifecell». У колективі постійно проводяться навчання, тренінги та вебінари.

«Артеріум» продовжують працювати в повному обємі, збільшили виробництво, особливо антибіотиків. Компанія підключила чат-бот задля автоматизації робочих процесів, також створено інструкцію для співробітників «Що робити, якщо…»  ( 7 кроків відповідальних дій). Організовано доставку обіду для тих,  у кого 12-годинний робочий день на виробництві. Підтримують геріатричний пансіонат – продуктові набори, дезінфектори, а також невдовзі буде закуплено пральні машинки.

У «Deloitte» фокус на співробітників, проводять лекції та вебінари про Fast fashion, Zero waste, ментальне здоров’я. Щотижня приходить «Пульс» – швидкий реактивний зріз настрою співробітників, є група для неформального спілкування співробітників – хто як проводить час на карантині. Віртуальна Zoom-кухня – протягом дня будь-яка людина може вийти в ту конференцію перетнутись з тим, з ким не перетинається в робочих Zoom (як в реальній кухні в компанії). Для клієнтів запроваджено безкоштовні вебінари – 5 o’clock tea – корисні поради від експертів.

«Syngenta» обробляє офіс – кварцування кілька разів в тиждень. Лише кілька співробітників мають доступ до офісу, всі забезпечені  засобами індивідуального захисту. Спільно з Благодійним фондом «Крона»  надавали допомогу медичним закладам у Києві та Івано-Франківську.

«1+1 медіа» запускають тиждень здоров’я онлайн – починати ранок з легкої зарядки. З наступного тижня стартують онлайн-зустрічі з психологами – легке спілкування на задану тематику. Минулого тижня відбулась безпрецедентна подія на телебаченні – фінал шоу «Голос країни» онлайн.

Керівниця Центру “Розвиток КСВ” розповіла, що на 30% зросли звернення про домашні насильства та запропонувала компаніям поширити алгоритм дій серед співробітників. Також повідомила про створення Каталогу внеску компаній в Україні для боротьби з COVID-19 завдяки Нетворкатону для молоді «Бізнес і суспільство». Компанії обговорили питання належного комп’ютерного забезпечення в навчальних закладах.

Вдячні компаніям за невимушену атмосферу “Sustainable Friday” та активну взаємодію. Запрошуємо Членів Центру долучатися до щотижневих онлайн-зустрічей, аби завжди залишатися на зв’язку.

_______________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Sustainable Friday – щотижневі онлайн-зустрічі з Членами Центру “Розвиток КСВ”. Створені з метою обговорення актуальних новин, проєктів та ініціатив компаній, а також задля підтримання ефективної комунікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top