Відбувся онлайн-табір для дівчат «Girls Agro Camp» в рамках «Scientibattle»

Міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience провела віртуальний табір для дівчат “Girls Agro Camp” в рамках освітньо-грантової програми Scientibattle, започаткованої з метою сприяння популяризації агробіологічних наук серед школярів і школярок та розвитку їхнього потенціалу в сільському господарстві. П’ятиденний онлайн табір розрахований на учениць шостих класів, які починають вивчення біології та хімії, з метою заохочення їх займатися природничими науками та подолати гендерну нерівність в напрямку STEM (наука, технологія, інжиніринг та математика) сільськогосподарської галузі.

Програма табору включала навчання базових знань з хімії та біології. Всі заняття проводилися з елементами ігор. Дівчата на практиці дізнавалися про ДНК та виділяли його з овочів та фруктів, вивчали можливості рослин, виготовляли власну метеостанцію, познайомилися з різноманітними погодними явищами та досліджували використання альтернативних способів живлення. Навчання здобули понад 20 дівчат з Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Сумської, Кіровоградської, Вінницької та Львівської областей.

Наталія Гузенко, координаторка проєкту Scientibattle, консультант з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Україні:

«Для дівчат важливо розуміти, що вони здатні на все та можуть займатися абсолютно будь-якою діяльністю, і що наука – це цікаво та прогресивно, дає можливості для реалізації себе та пізнання світу. Вирішальний вплив має допомога у пізнанні світу науки змалечку, і робити це потрібно сучасно та цікаво. Тоді можна сподіватися, що кількість дівчат, які займаються агробіологічними науками, зростатиме. Corteva Agriscience реалізує цей проєкт з метою підтримки наших Цілей сталого розвитку 2030, які в тому числі включать в себе залучення молоді до сільськогосподарської галузі та розвиток жінок».

Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ»: 

«Впевнена, що тиждень «Girls Agro Camp» змотивували шестикласниць вивчати агробіологічні науки, практичні досліди спонукали цікавитися наукою та вже замислюватися над поглибленим вивченням STEM-предметів. Переконана, що з цими учасницями онлайн-табору ми зустрінемося у майбутніх проєктах «Дівчата STEM». А спільна робота над програмою з Corteva Agriscience призведе до того, що з кожним роком кількість учасниць «Girls Agro Camp» буде тільки зростати».

Вікторія Заболотня, вчителька біології, Южноукраїнська гімназія №1, Миколаївська область: 

«Велика подяка організаторам, Corteva Agriscience та Центру «Розвиток КСВ», за те, що допомагаєте дівчаткам досліджувати наше життя, вивчати та розвивати науку; усвідомлювати на практиці значимість та взаємопов’язаність природничих наук».

Тетяна Лагода, вчителька біології Українського ліцею Апостолівської міської ради, Дніпропетровська область: 

«Це були надзвичайно цікаві, пізнавальні, у  зовсім новому форматі заняття. Вперше ми помічали, щоб діти після уроків бігли з таким захватом на додаткові заняття, пов’язані з наукою, хімією та біологією! Ми намагатимемося зберегти цей інтерес у наших дівчат для того, щоб по завершенню школи дівчат в STEM ставало якомога більше. Дякуємо всім організаторам та експерткам за цей новий досвід!».

Людмила Бузівська, практична психологиня Великомитницького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Вінницькая область:

«Коли ми подавали заявку і нас відібрали на табір, у нас були дуже великі очікування. Та наші очікування не лише справдилися, вони перевершили себе. На таборі була не лише біологія, як ми уявляли, а ми побачили, що у понятті агробіології перетинаються безліч наук, з якими ми познайомилися ближче. Серйозні та водночас прості і цікаві досліди. Дівчата в захваті від свого перебування в таборі. Шкодують лише про одне: що табір завершився. Але не завершилася їхня цікавість до науки і вони планують продемонструвати досліди в школі однокласникам на природознавстві».

Раніше в рамках Scientibattle Corteva оголосила переможців всеукраїнських шкільних наукових змагань, які  розділять подарунковий фонд – обладнання для кабінетів хімії та біології, та отримають заохочувальні подарунки від Corteva Agriscience. Усього на програму Scientibattle було офіційно зареєстровано 150 команд, або майже 1200 учнів, зі шкіл населених пунктів до 100 000 осіб з 24 областей України. Наукові змагання проходили у формі онлайн вікторин, питання яких були сфокусовані на агробіологічних предметах та мали на меті допомогти розширити уявлення учнів та учениць про реалізацію власного потенціалу в сільськогосподарських науках.

Компанія також надала п’ять грантів на загальну суму 67 000 гривень дляпідтримки аграрних шкільних проєктів в Черкаській, Херсонській, Рівненській, Миколаївській та Донецькій областях. Всього на грантовий конкурс надійшла 31 заявка від шкіл з усіх регіонів України. Також на YouTube-каналі вийшла серія наукових відео c провідними українськими вченими про складні аспекти біології, які впливають на сільське господарство – біотехнології, проблеми ґрунтів, зміни клімату, життя комах-запилювачів тощо.

Ініціатор та координатор проєкту Scientibattle:

  • Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience

Імплементаційний партнер проєкту Scientibattle:

  • Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» 

Партнери програми проєкту Scientibattle:

  • Міністерство освіти та науки України
  • Київський Національний університет біоресурсів та природокористування України
  • Мала академія наук України
  • Музей наук

Медіа-партнери програми  проєкту Scientibattle:

  • Генеральний медіа-партнер – журнал НВ, сайт nv.ua
  • Спеціальний медіа-партнер – Lb.ua
  • Наукові медіа-партнери – портали InScience та «Наукуїмо»
  • Онлайн медіа-партнер – Журнал «Однокласник»
  • Профільний медіа-партнер – AgroPortal.ua

Для отримання додаткової інформації слідкуйте за перебігом проєкту Scientibattle у Facebook  та Instagram.

* * *

Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience – це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі – включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua

Слідкуйте за Corteva Agriscience у FacebookInstagramLinkedInTwitter та YouTube.

Контакти:

Відділ корпоративних комунікацій – Центральна і Східна Європа

ceecom@corteva.com

Ольга Сімонова, координаторка проєкту «Scientibattle»

scientibattle@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top