Англійська для свободи українців/ок за кордоном «Freedom English»

«Freedom English» – це безкоштовні онлайн-курси, організовані  Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та «ІТ-Інтегратор» разом із Фондом освітніх ініціатив, мета яких допомогти людям, які були вимушені виїхати за кордон, долати психологічні бар’єри та навчитися використовувати свої навички комунікації англійською мовою у побутових та робочих ситуаціях, а також сприяти адаптації переселенців/ок в інших країнах.

500 українців та українок за кордоном зареєструвалися до пілотного проєкту «Freedom English». Така кількість анкет ще раз доводить, що володіння іноземною мовою зараз є надважливим інструментом для інтеграції українців та українок за кордоном.

«Центр «Розвиток КСВ» понад 6 років допомагає молоді будувати кар’єру в Україні. В умовах, коли понад 7 мільйонів українців вимушено виїхали за кордон, ми поставили собі за мету допомогти українцям та українкам відновити свою кар’єру в новому середовищі. Для цього ми вже впроваджуємо менторство, кар’єрні консультації і важливі для адаптації курси Freedom English для наших співвітчизників/ць за кордоном. Ми хочемо продовжити реалізацію цієї ініціативи і сфокусувати курси англійської саме на тематиці працевлаштування аби допомогти українцям/кам ще ефективніше шукати роботу і будувати кар’єру», — зазначив Тарас Деркач, керівник платформи Career Hub.

Після ретельного розгляду кожної анкети команда Центру «Розвиток КСВ» та IT-Інтегратор відібрали 30 вмотивованих учасників та учасниць, які приєдналися до уроків та розмовних клубів з англійської за напрямками: англійська для дітей, базова та бізнес англійська. 

«Курси Freedom English допомогли дорослим покращити всі аспекти своїх мовних навичок. Досвідчені викладачі та волонтери/ки працювали в групах з українцями та українками над важливими складовими для вивчення мови: читання, письмо та аудіювання. А «speaking clubs», що проводилися в рамках курсу, були спрямовані на закріплення отриманих знань та практику володіння мовою», – зазначила Олена Маслій-Шишова, директорка департаменту по роботі з персоналом компанії «ІТ-Інтегратор».

Було виявлено, що найбільше українці_ки відчувають потребу саме у бізнес англійській та її практичному використанні, адже наразі найгарячішим питанням залишається питання працевлаштування, професійної адаптації і кар’єрного розвитку: проходження співбесід, складання резюме та мотиваційних двома мовами, налагодження зв’язків у новому колективі зі співробітниками-іноземцями тощо.   

 Саме тому Організатори планують надалі зосередитись над розвитком бізнес-англійської для кар’єри. 

 «Мені вдалося дізнатися багато нового для себе. Я мала можливість спілкуватись англійською, познайомилась з чудовою викладачкою Олександрою, яка поповнила мій словниковий запас чудовими фразами та навчила практичним речам, таким як складання резюме та написання мотиваційного листа», — поділилася з нами Наталія Стонаєва, учасниця курсу за напрямком бізнес англійська.

***

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). Детальніше: www.csr-ukraine.org

«ІТ-Інтегратор» — найбільший розробник та постачальник IT-рішень для корпоративного і державного секторів в Україні. Основні напрямки роботи — інформаційна безпека, дата-центри, базова ІТ-інфраструктура, хмарні сервіси, мережева інфраструктура, комунікації та віддалена робота, виробництво ПК, серверів, захищеної техніки, постачання рішень воєнного часу. Сьогодні «ІТ-Інтегратор» – це повний спектр послуг для клієнтів на національному та міжнародному рівні, прямі контракти зі світовими технологічними гігантами, бездоганна репутація та дотримання кращих практик соціально-відповідального бізнесу в Україні.

Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив»  у мирний час займається розвитком молоді за для підвищення рівня підприємницької культури та ефективності менеджменту в Україні. Для цього Фонд створює екосистеми, наближені до бізнес-реалій. На період дії воєнного стану головним завданням організації є гуманітарна допомога постраждалим і переселенцям та захист цивільного населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top