Фінал XI Конкурсу Кейсів з КСВ. Визначено бізнес, який змінює країну

22 грудня 2020 року, онлайн

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» провела конференцію «Бізнес, що змінює країну” та назвала компанії-переможців XI Конкурсу Кейсів з корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), найстарішої премії з КСВ в Україні. Генеральний партнер Конкурсу – компанія EY. Український культурний фонд (УКФ) виступив партнером номінації «Бізнес, що підтримує культуру». Медіапартнер події – журнал «Бізнес». 

В цьому році компаніям випала нагода продемонструвати свою солідарність і допомогти країні. Тому фінальна нагорода конкурсу у номінації «Бізнес, що змінює країну» стала колективною, як визнання того, що без підтримки кожної компанії протистояння країни у боротьбі з COVID-19 був би дуже складним. Цю нагороду отримали компанії: МХП, Лінія магазинів EVA, Нова Пошта, ПриватБанк, Coca-Cola Beverages Ukraine, Intellias, Infopulse Ukraine, KLO, METRO Cash & Carry Ukraine, EPAM Ukraine, Група Нафтогаз, Ашан та Ukrsibbank BNP Paribas Group.

Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ» зазначила, що таке рішення стало важливим у зв’язку з подіями 2020 року: «В цьому році ми стикнулись з неймовірними викликами, до яких не були готові. Та попри це саме бізнес став першим, хто почав діяти та надавати підтримку у нелегкі для країни часи. І ми раді відзначити, що цього року бізнесом, який змінив країну, стали компанії, що допомагали й продовжують допомагати країні у боротьбі з Covid-19.»

Конкурс Кейсів з КСВ проводиться вже 11 рік поспіль та орієнтований на Цілі сталого розвитку та внесок бізнесу у розвиток країни. Цього року під час онлайн-трансляції Конкурсу було представлено 40 кейсів українських та міжнародних компаній в Україні. Всі кейси оцінювались європейськими експертами з КСВ з Нідерландів, Болгарії, Туреччини та Латвії.

Наталя Теленкова, керівниця комітету з питань корпоративної відповідальності компанії EY в Україні, багаторічний партнер премії, зазначила: «11 років – це тривалий термін для ініціативи, яка сформувалась на основі КСВ. І ми раді протягом стількох років бути причетними до її проведення. За роки проведення конкурсу сформувалась справжня група компаній, які неодноразово беруть участь в ініціативі та транслюють свої кейси. І ми гортаємо сторінки становлення КСВ в Україні разом з ними. »

Відзнаку за корпоративний внесок у розвиток Цілей сталого розвитку 2030 отримали кейси компаній та інституцій: 

  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №1 “Подолання бідності” – Pavlenko Legal Group
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №3 “Міцне здоров’я та благополуччя” – Ukrsibbank BNP Paribas Group та Лінія магазинів EVA;
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №4 “Якісна освіта” – ПриватБанк
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №5 “Гендерна рівність” – StarLightMedia
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №8 “Гідна праця та економічне зростання” – ДТЕК
  • Кращий внесок у Ціль сталого розвитку №9 “Промисловість, інновації та інфраструктура” – Інститут журналістики КУ імені Бориса Грінченка
  • Кращий внесок у Ціль сталого розвитку №10 “Скорочення нерівності” – SoftServe та 1+1 media
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №11 “Сталий розвиток міст та спільнот” – KredoBank
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №12 “Відповідальне споживання та виробництво” – Nestle
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №13 “Пом’якшення наслідків зміни клімату” – Carlsberg Ukraine;
  • Кращий корпоративний внесок у Ціль сталого розвитку №17 “Партнерство заради стійкого розвитку” – METRO Cash & Carry Ukraine.

Спеціальною нагородою від Центру «Розвиток КСВ» за залучення інших до Цілі сталого розвитку №3 було відзначено кейс компанії Asters «DobroRun». Кейс компанії Київстар «Смартфон для батьків» отримав спеціальну нагороду Центру «Розвиток КСВ» за інвестиції в цифрову освіту та сприяння Цілям сталого розвитку №4,8,9.

Цього року окрему відзнаку отримав бізнес, який ініціював та підтримував культурні проєкти. Для цього за сприяння Українського культурного фонду була утворена номінація «Бізнес, що підтримує культуру», переможцями якої стали кейси компаній KredoBank та SoftServe.

Юлія Федів, виконавча директорка УКФ, член Дирекції фонду прокоментувала заснування такої номінації в рамках Конкурсу: «У своїй діяльності УКФ не обмежується заходами спрямованими на сьогодні. Ми маємо цілісне, стратегічне бачення розвитку. Ми розуміємо, що всій культурній сфері треба «дорослішати» – впроваджувати бізнес-моделі в управління, виробляти конкурентний продукт, вибудовувати партнерства нової якості. І цього можна досягти тільки у співпраці з бізнесом, який сьогодні підтримає культуру, а завтра стане її партнером на шляху до успіху».

Нагороди Конкурсу цього року також відповідають принципам сталого розвитку та виготовлені з інноваційного zero-waste матеріалу від компанії S.Lab, що вирощується з технічних конопель та міцелію. 

Усі кейси компаній-учасниць знаходяться у вільному доступі на платформі Impactorium

Запис трансляції події: https://www.youtube.com/watch?v=UjS9oKNY8bA

Контактна інформація: Чайка Дар’я, комунікаційна менеджерка Центру «Розвиток КСВ», pr@csr-ukraine.org, 0966227609

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top