Запрошуємо українців, які вимушено виїхали за кордон, отримати менторський супровід у країнах Європи та інших країнах світу.

На даний момент понад 6 мільйонів громадян змушені були покинути Україну, а понад 2 мільйони біженців з України зареєструвалися на тимчасовий захист або подібні програми національного захисту в Європі. Перед ними гостро стоять питання працевлаштування, відновлення соціальних контактів та нетворкінгу, а також часто відчувається проблема соціальної інтеграції в життя приймаючої країни через певні культурні та інші особливості. 

З метою допомоги українцям Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», платформа Career Hub  за підтримки компанії SAP розпочинають програму Mentorship for Ukrainians (M4U) для українців за кордоном, які виїхали у зв’язку з агресією росії проти України.  

Менторами виступатимуть люди, які вже давно мешкають в країні та працюють в  компаніях. Вони зможуть розказати про можливості працевлаштування, допомогти організувати нетворкінг та надати слушні поради щодо соціальної та культурної інтеграції. І хоча Організатори планують мінімум три зустрічі між ментором та менті, іноді менторство може перерости у дружні відносини впродовж життя. 

Менторство відбуватиметься у форматі онлайн або офлайн зустрічей протягом травня-червня.  Під час менторства обговорюватимуться наступні питання:

  • можливості працевлаштування (надання інформації про вакансії, навчання тощо);
  • професійний нетворкінг (залучення українців у професійні спільноти, бізнес-асоціації для розширення бази контактів);
  • інтеграція (життя в іншій країні, вирішення побутових та соціальних питань).
  • Важливо: програма не включає фінансову допомогу для менті.

Запрошуємо українок та українців у різних країнах Європи – Німеччині, Польщі, Угорщині, Франції, Латвії та інших долучитися до даної Програми, обрати ментора/ку та стати менті. 

Вимоги до менті: 

  • будь-яка людина старше 18 років, яка вимушено залишила Україну після 24 лютого 2022 року 
  • перебуває зараз у країні, у якій хоче знайти ментора. 
  • володіє англійською або мовою країни перебування на достатньому розмовному рівні або мовою країни перебування.   

Для подання потрібно надіслати заповнену форму – https://mentorplace.in.ua/en/program/mentorship-for-ukrainians/ 

Дедлайн для подання – 10.06 . 

Після реєстрації учасникам/цям надійде лист на емейл щодо подальшої участі в Програмі.

Контакти: ym@csr-ukraine.org

Про Програму Mentorship for Ukrainians (M4U): CSR Ukraine та платформа Career Hub у співпраці з компанією SAP розпочали менторську програму для українців за кордоном Mentorship for Ukrainians (M4U). Це можливість для компаній та їхніх працівників підтримати українців, які змушені були покинути Україну через ескалацію російської агресії проти України. Програма діятиме у декількох країнах Європи та розпочинається з Німеччини. Реєстрація для менторів з інших країн Європи залишається відкритою за покликанням https://bit.ly/3l2drzf 

Вебсайт Програми: https://mentorplace.in.ua/en/ 

Linkedin Програми https://www.linkedin.com/company/mentorship-for-ukrainians

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). СSR Ukraine започаткував платформу Mentorplace у 2021 році, щоб допомогли українській молоді отримати менторську підтримку на початку кар’єрного шляху. На платформі реалізовано 5 менторських програм, доя ких долучилося 215 менторів із провідних компаній та 325 молодих людей в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top