Партнерство CSR Ukraine та UKRSIBBANK BNP Paribas Group: студенти розроблять інтерактивні матеріали з фінансової грамотності для підлітків

CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” спільно з UKRSIBBANK BNP Paribas Group відкрили конкурс “FinTeens: Покоління фінансово незалежних”. Відкриття відбулося в онлайн-форматі, в рамках якого 12 студентських команд отримали завдання, взяли участь у сесії “Дизайн-мислення”, обговорили  критерії конкурсу та подальші дії.

Конкурс “FinTeens: Покоління фінансово незалежних” проводиться вперше з метою розробки корисних, оригінальних та інноваційних матеріалів для дітей віком 10-15 років на тему фінансової грамотності. Кожна команда студентів буде працювати з ментором/кою з числа співробітників/ць UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Під час карантину 55% людей за умови зупинення надходження доходів мають заощаджень менше, ніж на місяць, 17%  – на 2 місяці, а 8 та 9% на 3 місяці та півроку відповідно. Тому навчання фінансовій грамотності вже зі школи є важливим інструментом для виховання свідомого покоління фінансово незалежних”,  –  зазначила Голова Правління Центру “Розвиток КСВ” та ініціаторка Конкурсу, Марина Саприкіна.

«UKRSIBBANK як банк майбутнього прагне виховувати фінансову грамотність, починаючи з дитинства,  –  розповіла Яніна Ольховська, директорка з комунікацій, КСВ та залученості UKRSIBBANK BNP Paribas Group. – Як частина глобальної фінансової Групи BNP Paribas ми прагнемо створити банк із високими стандартами та позитивним впливом на навколишнє середовище та суспільство. Розуміючи важливість питання фінансової грамотності, ми вирішили розробити конкурс, який з одного боку залучає молодь – студентів до пошуків креативних рішень, дає їм можливість проявити себе, розробити корисні матеріали для підлітків, а також знайомить їх з експертизою наших менторів. А з іншого ми отримуємо дієві матеріали для школярів, які мають навчити їх фінансовій грамотності».

На конкурс подалися команди більше, ніж з 20 ЗВО України, серед яких обрано 12 команд за мотивацію та запропонованою ідеєю, які представляють університети Києва, Кривого Рогу, Луцьку, Тернополя, Маріуполя та інших міст. У травні на фіналі конкурсу команди презентуватимуть проєкти та розроблені матеріали. Організатори оберуть переможців згідно критеріїв фінансової грамотності, практичності, оригінальності та інноваційності. Головний приз  – планшети Apple кожному члену команди переможців.

Юлія Шумик, лідерка команди Луцького Національного технічного університету, зауважила:  “Конкурс є цікавою можливістю для студентів. Ми з командою плануємо розкласти нашу ідею  –    створення тематичної сторінки у соцмережі “Інстаграм”  –  за методикою “Дизайн мислення”. Впевнена, що участь у конкурсі допоможе нам, студентам 2 курсу, у розвитку власної кар’єри”.

”Наша ідея  – інтерактивний спосіб донесення інформації до дітей за допомогою сайтів та додатків. Думаю, шанси на перемогу в нас є. Маємо надію, що ментор допоможе реалізувати усе задумане”,  –  розповідає Лев Єфімов, лідер команди Маріупольського осередку Української академії Лідерства.

За детальною інформацією звертайтеся до координатора Конкурсу “FinTeens: Покоління фінансово незалежних”, Тараса Деркача – td@csr-ukraine.org.

________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UKRSIBBANK BNP Paribas Group –– банк для світу, що змінюється. Ми прагнемо зробити фінансове життя наших клієнтів успішним, безпечним і простим. UKRSIBBANK працює на ринку України з 1990 року та обслуговує 1,9 млн клієнтів, 165 тис. компаній СМБ та 2,2 тис. великих корпоративних компаній. Банк пропонує якісне фінансове обслуговування у найкращих європейських фінансових традиціях. 60% акцій банку належать одній з найбільших у світі фінансових Груп BNP Paribas, 40% – ЄБРР.

Слідкуйте за нами www.my.ukrsibbank.com  та у соціальних мережах: FacebookLinkedInInstagramTwitter та YouTube.

Конкурс “FinTeens: Покоління фінансово незалежних”– конкурс з фінансової грамотності для студентів українських ЗВО, започаткований експертною організацією “Центр “Розвиток КСВ” та UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Мета Конкурсу – підвищити інтерес молоді до теми фінансової грамотності та залучити студентів до розробки інноваційних матеріалів для батьків з навчання фінансовій грамотності своїх дітей. Детальніше про конкурс у Положенні Було отримано 20 заявок, серед яких за мотивацією обрано команди університетів:  Донецький національний університет імені Василя Стуса, НЮУ імені Ярослава Мудрого, НУ “Дніпровська політехніка”, Київський університет імені Бориса Грінченка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Криворізький економічний інститут ДВНЗ КНЕУ ім. В. Гетьмана, Луцький національний технічний університет, Національний авіаційний університет, Національний університет “Києво-Могилянська академія”, Полтавський університет економіки і торгівлі, Тернопільський національний економічний університет та Українська Академія Лідерства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top