Марина Саприкіна перша українка, яка перемогла на конкурсі спікерів NBF Speaker Contest 2023

Вона приєднається до Малали, Патріка Ленсіоні та інших спікерів світового рівня на трьох міжнародних бізнес-форумах, серед яких найбільший у північній Європі бізнес-захід Nordic Business Forum, де її переможну промову почують понад 7500 тисяч бізнес-лідерів та лідерок. Марина Саприкіна, експертка зі сталого розвитку та керівниця CSR Ukraine, що розвиває і впроваджує корпоративну соціальну відповідальність в Україні, виграла міжнародний конкурс спікерів Speaker Contest 2023, який відбувся у Гельсінкі 10 травня, куди подалося понад 200 аплікантів з усього світу. Її промова “Сталий розвиток під час війни” стала кращою серед 5 доповідей фіналістів з Голландії, Сингапуру, Швеції та США. Це перша перемога для України та перша перемога жінки за історію конкурсу. 

Nordic Business Forum Speaker Contest – це щорічний конкурс спікерів, метою якого є пошук та просування нових талантів, ідей та перспектив, де цього року ключовими темами стали інновації, лідерство та сталий розвиток. Готуючи свою промову, керівниця експертної організації з розвитку КСВ в Україні, що понад 15 років спільно з бізнесами та донорами впроваджує сталі КСВ-проєкти для системних змін в Україні, прагнула розповісти про надзвичайну  стійкість українського бізнесу під час війни, а також підтримати жінок-підприємиць, які тримають економічний фундамент України.

“Коли я спілкуюся з людьми та організаціями за кордоном, я бачу, що вони знають про українців, про наших політиків, неймовірну українську армію, але не знають, що зробив український бізнес під час війни. І взагалі, чи існує він. Я хочу  розповісти про те, як український бізнес вижив, про його надзвичайну стійкість та соціальну відповідальність. Все це лягло в основу 5-компонентної моделі стійкості в умовах війни. І я впевнена, що досвід українського бізнесу потрібно вивчати, тому що, як показав минулий рік, ми живемо в дуже крихкому світі. Тому компанії в інших країнах можуть використовувати цю модель, про всяк випадок”. – поділилася Марина Саприкіна, Голова правління CSR Ukraine

Під час виступу, пані Марина розповіла про сміливий український бізнес та його соціальну відповідальність під час війни, на прикладі історій Нової Пошти, Rozetka, DTEK та Укрзалізниці, виділила ключові цінності бізнесу, серед яких надзвичайна життєстійкість та представила 5-компонентну модель стійкості в умовах війни: безперервність бізнесу, безпека людей, допомога армії, партнерство та місцеві громади.

Під час нагородження пані Марина подякувала за можливість бути почутою та закликала міжнародних колег на подальшу підтримку України.

“Вітаємо Марину з перемогою у престижному конкурсі спікерів! Вона приєднається до пана Річарда Бренсона, Малали та інших спікерів світового рівня на трьох міжнародних бізнес-форумах. Ваші історії про стійкість українського народу та бізнесу надихнуть тисячі бізнес-лідерів. Це, безумовно, матиме величезний вплив!” – привітав Christoffer Omberg, CEO та співзасновник Oslo Bussines Forum у своєму дописі в LinkedIn.

“Чудова робота Марино. Ви виступили з фантастичною промовою та потужним відзначенням стійкості українських компаній. Я радий, що ця історія буде почута тисячами лідерів і заохочуватиме бізнес по всій Європі продовжувати (або почати) підтримувати Україну. Ми пишаємося вами!” – відмітив Tobias Sturesson,  фіналіст Speaker Contest 2023 у своєму коментарі в LinkedIn.

Пізніше цього року, Марина Саприкіна виступить на бізнес-форумах в Амстердамі, Осло, та Nordic Business Forum.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top