У Києві відкрилася виставка про майбутнє роботи в Україні 2030

22 липня в Культурному центрі «Арт-Братислава» розпочалася перша інтерактивна виставка для молоді «Future of Work» про майбутнє роботи.

Дані дослідження «Future of Work 2030: як підготуватись до змін в Україні», проведеного Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та експертною платформою Career Hub, показують, що 78% опитаної молоді визначає улюблену справу головним критерієм для успішної професійної реалізації. Саме для того, щоб молоді люди в Україні були готові до глобальних змін на ринку праці, розвивали в собі затребувані навички та могли в результаті освоїти омріяний фах, була створена безкоштовна виставка «Future of Work».

Захід об’єднав молодь, представників освітніх закладів, бізнесу та державних органів у діалозі про бачення молоді майбутнього роботи, необхідні для роботодавців знання та вміння, важливість освітньої бази молодих людей для успішного професійного росту.

З вітальним словом на заході виступила Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ»: «Дослідження «Future of Work 2030: як підготуватись до змін в Україні» стало ґрунтовною базою виставки, мета якої допомогти молоді з’ясувати, ким вони себе бачать у майбутньому та досягти успіху на цьому шляху. Саме тому ми розповідаємо про тренди, актуальні професії у 2030 році та даємо інструменти, щоб підготуватися до змін, які чекають на молодь»

На відкритті виставки презентували результати дослідження «Future of Work 2030: як підготуватись до змін в Україні», обговорювали роль держави та бізнесу у підготовці молоді до майбутніх викликів та разом з гостями досліджували тренди роботи в різних галузях.

«Ми зробили виставку, яку в Україні ніхто раніше не робив, та зараз маємо можливість представити це молоді. Ймовірно, найкращий спосіб бути задоволеним і щасливим професійно – це бути підготованим. Це перший крок до реалізації у майбутньому», – зазначила Юлія Ткачук, заступниця директорки програми «Мріємо та діємо», IREX Ukraine.

На відкриття виставки також завітав Джеймс Хоуп, директор місії USAID в Україні та Білорусі.

«Всі завжди хочуть розуміти, як виглядатиме ринок роботи у майбутньому. І відповідь проста – ніхто не знає, є тільки ідеї та припущення. Хороша новина в тому, що майбутнє може бути різним. Можливо ми виготовлятимемо роботів, літатимемо в космос з Джеффом Безосом чи будемо залучені в розвиток біотехнологій. Саме тому ця виставка є надзвичайно важливою, щоб підготуватися до викликів 2030 року. Перший крок – прийти на виставку, адже отримані знання, стійкість та праця допоможуть досягти успіху у майбутньому, яким би воно не було», – зазначив Джеймс Хоуп.

Марина Попатенко, заступниця міністра молоді та спорту України, відверто розповіла, що на всіх етапах кар’єрного розвитку постійно вчилася та удосконалювала навички. Для цього варто знати чітко, чого хочеш від життя та крокувати ним в синергії з людьми, які допомагають та підтримують.

«Тільки в такій же синергії держави, бізнесу, громадського сектору ми можемо допомогти молоді відбутися гарними фахівцями, відповідати запитам майбутнього та ринку праці у 2030 році», – додала Марина Попатенко.

Вікторія Джус, начальниця відділу взаємодії з соціальними партнерами та регіональними органами виконавчої влади Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України наголосила, що важливо співпрацювати з соціальними партнерами та обмінюватися ідеями, щоб адаптуватися до нових реалій. Одні професії зникають, інші з’являються, тому важливо створювати навчально-практичні центри на базі закладів профтехосвіти, щоб відповідати духу часу.

«Future of Work» – це вже про сьогодні. Це про те, як батькам готувати свої дітей, в які напрямки дивитися молоді, школярам та студентам. На OLX Робота наразі понад 60 тис вакансій, четверта частина з них – це пропозиції студентам, тобто бізнес готовий допомогти молоді розвиватися. Не спиняйся навчатися, експериментуйте, орієнтуйтесь на тренди, але дослухайтеся свого серця», – порадила Марія Абдулліна, керівниця напрямку OLX Робота.

Раїса Спрогіс, Employer Brand Manager Альфа-Банку Україна зазначила, що з пандемією ринок праці розширився, кандидати з різних країн почали конкурувати між собою. Тому для компаній теж надважливо розвиватися в ногу з часом, аби відповідати вимогам кандидатів і мотивувати їх долучатися до команди.

«Процес прийняття змін для кожного з нас виглядає однаково просто з різною швидкістю. Наша задача – швидко пристосовуватися до змін. Всі ці навички можна розвивати», – зазначила Олена Сафронова, Head of Talent в компанії Nestle.

 

Катерина Андрущенко, Head of Employee Relations в компанії ELEKS завершила натхненною промовою про мрії: «Молоді варто мріяти, дослухатися до своїх бажань, адже коли мрієте, то стаєте творцями ідей. Вивчайте технології, будьте гнучкими. Світ ІТ відкритий – зрозумійте свій шлях прокладіть туди віртуальну дорогу. Гнучкість мислення допомагає бути успішним, здобувати нові знання. Наше глобальне майбутнє з нами, треба просто мріяти».

 

Виставка «Future of Work» триватиме до 1 серпня. Тож чекаємо на вас у центрі «Арт-Братислава» (м. Київ, вул. Олександра Архипенка, 5), аби зробити крок до освоєння професії майбутнього.

Виставка безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: http://future.careerhub.in.ua/.

Дослідження «Future of Work in Ukraine» проведено Career Hub і Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в межах програми «Мріємо та діємо». Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується  IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток КСВ» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Національні партнери: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України. Бізнес-партнери: OLX Україна, Ukrsibbank BNP Paribas Group, Альфа-Банк, Nestlé, ELEKS, Нова пошта. Партнери: Isobar Ukraine, TUMO Kyiv, УТОГ, УТОГ Сервіс, Державна служба зайнятості, Live-sound, ІТ.Integrator, Жіночий консорціум України, Патрульна поліція, Уроки Медитації, Дім Роботів, UniExo, UReport Ukraine, Inventor, CamTouch, Інноваційні Освітні Рішення. 

Медіапартнери: Na chasi, Mind.ua, INSCIENCE, CreativityUA, Соцпортал

Інфопартнери: Або – Агенція медійного росту, America House Kyiv, AIESEC in Kyiv, Твій простір можливостей, БУР, Українська асоціація студентів, Українська асоціація молодіжних рад, Студентська рада КПІ. 

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). 

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top