Шукаємо експерта/ку для проведення дослідження потреб роботодавців в Україні — продовжено до 6 вересня

ГО “Центр “Розвиток КСВ” оголошує тендер на проведення опитування щодо виявлення викликів та актуальних потреб роботодавців, пов’язаних з початком повномасштабного вторгнення на територію України, зокрема з питань працевлаштування. Тендер відбувається в рамках ініціативи “Пакт заради молоді”, що реалізується Центром Розвиток КСВ”, спільно з Міністерством молоді та спорту України в межах прогами “Мріємо та діємо”. Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну Разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Мета: виявити актуальні потреби й виклики для роботодавців після початку повномасштабного вторгнення для формування рекомендацій стейкхолдерам щодо сприяння працевлаштуванню українців, зокрема молоді та представників соціально вразливих категорій населення (осіб з інвалідністю, ВПО, молодих ветеранів тощо) та для оновлення ініціативи державно-приватного партнерства “Пакт заради молоді – 2025”.

Завдання дослідження:

  1. Визначити ключові проблеми ринку праці різних регіонів та секторів, що виникли з початком повномасштабного вторгнення, стан кадрового потенціалу та в професіоналах яких сфер зростатиме потреба в найближчому/віддаленому майбутньому;
  2. Окреслити актуальні потреби роботодавців різних рівнів (малих, середніх, великих) та галузей щодо ситуації на ринку праці, пошуку та адаптації персоналу, співпраці із державою, закладами освіти та громадським сектором, комунікації з шукачами роботи, в тому числі з молоддю;
  3. Виокремити приклади ефективного вирішення проблем та викликів, зокрема через інноваційні проєкти, об’єднання з іншими роботодавцями, співпрацю з державою, закладами освіти та громадським сектором тощо;
  4. Оцінити готовність бізнесу сприяти вирішенню викликів на ринку праці; 
  5. Надати рекомендації щодо змін, які варто запровадити в своїй діяльності роботодавцям, органам влади, донорма й громадському сектору, який працює з молоддю, зокрема задля покращення ситуації на ринку праці.

Цільова аудиторія дослідження:

Керівники/ці, менеджери/ки з персоналу та інші представники/ці підприємств, в т.ч. які здійснили, в процесі здійснення релокації або не змінювали місце своїх основних виробничих потужностей. 

Завдання експерта/ки:

  1. Розробити та затвердити із замовнико методологію дослідження (опис вибірки, анкету опитувальника, структуру аналітичного звіту) та план проведення дослідження.
  2. Провести соціологічне дослідження актуальних потреб і викликів для роботодавців після початку повномасштабного вторгнення.
  3. Подати замовнику:
    • Аналіз даних, зібраних під час польового етапу дослідження (включаючи опитування, фокус-групи та інтерв’ю згідно з методологією та затверджениим планом роботи);
    • Драфт аналітичного звіту за результатами дослідження, а також рекомендацій для роботодавців, освітян, держави, донорів та шукачів роботи, зокрема молоді на затвердження.
    • Фінальний і затверджений аналітичний звіт за результатами дослідження, що включає рекомендації для роботодавців, освітян, держави, донорів та шукачів роботи, зокрема молоді.
  4. Провести презентацію результатів дослідження для Організаторів.

Умови участі у тендері:

Учасником/цею тендеру може бути юридична особа не платник ПДВ або фізична особа підприємець (ФОП, 3-я група), зареєстрована в Україні.

Надати всі необхідні документи, перераховані нижче.

Вимоги до експерта/ки або організації:

  • Освіта/професійна кваліфікація: соціолог/иня, аналітик/иня, дослідник/ця
  • Досвід проведення досліджень: соцопитувань/фокус-груп/глибинних інтерв’ю та аналітичної роботи від 3 років;
  • Досвід комунікації з роботодавцями: гарні навички комунікації, вміння  правильно формулювати питання, та здатність мотивувати людей – учасників та учасниць фокус-груп почувати себе спокійно та вільно під час дискусій
  • Розуміння тематики ринку працевлаштування буде перевагою
  • Вміти бути активним слухачем/кою і демонструвати співпереживання з учасниками
  • Володіння українською мовою
  • Аналітичні здібності, орієнтація на дедлайни

Для участі у тендері: 

Виконавець/ця, який/а має намір взяти участь у тендері, повинен/а надіслати на електронну пошту tender@csr-ukraine.org, із зазначенням в темі листа “Тендер на проведення опитування  роботодавців” в термін до 6 вересня 2022р. (включно) наступний пакет документів:

  • Цінову пропозицію з інформацією щодо вартості проведення дослідження з підготовкою аналітичного звіту з рекомендаціями, включно із баченням методології дослідження (опис вибірки, анкету опитувальника, структуру аналітичного звіту) та можливого часу для виконання.
  • Резюме екпертів залучених до проведення дослідження та портфоліо проведених досліджень із посиланнями на звіти;
  • Контактні дані відповідальної особи (ПІБ, email, мобільний телефон).
  • Копії наступних реєстраційних документів:
    • Копія Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи або ФОП чи Виписки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
    • копії Витягу з реєстру платників єдиного податку;
    • портфоліо проведених соцопитувань/резюме;
    • контакти осіб, які можуть надати усні рекомендації.  

Очікуваний термін постачання послуг:  вересень 2022 року.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій 6 вересня 2022 року.

Результати розгляду тендерних пропозицій стануть відомі не пізніше 8 вересня 2022 року.

Контактна особа – 380 96 640 82 59 (Олександр), tender@csr-ukraine.org

 

Інформація про замовника послуг:

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top